|
nasz deutschland Dyskusyjne forum naszego Deutschland
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
donnaa_lanoska
Komentator
Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Heilbronn
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 0:09 Temat postu: Kulinaria dla milosnikow dobrych Dan.... |
|
|
Pomyslalm ze dobrze by bylo wymienic sie receptami dan....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
donnaa_lanoska
Komentator
Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Heilbronn
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 0:10 Temat postu: |
|
|
o to pierSAŁATKA RZĘŻUCHOWA
Składniki:
Pudełko rzeżuchy (data przydatności do spożycia kończy się jutro, ale uwaga! Cena zmieniona z 2,29 PLN na 0,80 PLN- czysty zysk. Swoją drogą myślałem, że to kiełki pszenicy, ale dojmujący smród rzeżuchy po otwarciu pudełka wyprowadził mnie z błędu.
Serek śmietankowy "Mocarz" (przeceniony z 2,59 PLN na 1,29 PLN, ale haczykiem jest to, że przydatność spożycia kończy się dziś. Serek jest mocarny, bo dzięki temu, że jest ze śmietaną nie muszę kupować śmietany TESCO, więc jestem do przodu 80 gr polskich. Ha!)
Sałata (0,89 PLN przeceniona ze 1,29)
Pęczek rzodkiewek (1,40 PLN na 1,29 PLN)
1/8 niezbyt świeżego pomidora z lodówki (matka przyniosła trzy, więc cena nieznana, ale jako sęp pewnie bym sobie nie kupił, bo o tej porze roku jeszcze za drogie)wsza moja recepta
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
donnaa_lanoska
Komentator
Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Heilbronn
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 0:12 Temat postu: |
|
|
Sposób Przyrządzania:
Całość kroimy, mieszamy, dorzucamy przypraw. Moglibyśmy dorzucić jajko, ale jajko jest świeże i psuje ogólny pomysł na gotowanie. Stwierdzamy, że całość śmierdzi strasznie, ale szkoda nam wyrzucić więc jemy ze smakiem. W trakcie degustacji orientujemy się ze nie domyliśmy sałaty i ziemia chrzęści nam w zębach. Następnego dnia spożywamy z pewną dozą nieśmiałości, bo "Mocarz" nam się przeterminował, ale mamy nadzieję że smród z rzeżuchy zahamuje procesy gnilne zachodzące w serku.
Zjeść się dało, brzuch mnie nie bolał. Życzymy smacznego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
daysleeperHH
Megauser
Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: miasto byznesu i rozpusty
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 3:50 Temat postu: |
|
|
to ja mam do Polski po te produkty jechac? Tu mi nei kcom przyjonc PLZ, a Pewexow tu nie ma, zeby wymienialnymi zlowtowkami placic.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
donnaa_lanoska
Komentator
Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Heilbronn
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 12:16 Temat postu: |
|
|
dayyyyyyyyyyyyyy hahaha sa polskie sklepy ............wazny jest produkt a nie jakimi münzami bedziesz placil
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
daysleeperHH
Megauser
Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: miasto byznesu i rozpusty
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 12:22 Temat postu: |
|
|
no tak im penondze nie smierdzom, moze byc i ojro
no jakos nie laze po polskich sklepach
jezeli juz to pojde do pewnego turka, bo sprowadza ryz jakiego sie nie kupi w zadnym sklepie a smakuje calkiem inaczej
te wytwory polskie to tylko nostalgia ...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DOMINICZEK
Gigauser
Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 21:03 Temat postu: |
|
|
Pilnie potrzebuje recepte na pomidorowa zupke Amino! Mam jeszcze dwie torebki w szafie, ktorych termin waznosci jeszcze wprawdzie nie minal, ale recepta mi sie gdzies zawieruszyla!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
daysleeperHH
Megauser
Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: miasto byznesu i rozpusty
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 21:40 Temat postu: |
|
|
Dominiczek, ja polecam zurek z paczki ... najlepiej smakuje .... wlasnie przeterminowany (niemalze jak wino) , hehe
Ale jak chcecie to wam napisze jak robie zurek, ze nie idzie wyczuc ze z paczki - smakuje tak, ze jak duzy gar zrobie to i tak na dlugo nie styka (za duzo pasozytow w gospodartwie mam)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DOMINICZEK
Gigauser
Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: 11 Wrz 2006, Pon 21:54 Temat postu: |
|
|
Jasne, dawaj ta recepte! A czy sadzisz, ze z tych pomidorowek tez da sie cos w rodzaju zurku upichcic?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
daysleeperHH
Megauser
Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: miasto byznesu i rozpusty
|
Wysłany: 12 Wrz 2006, Wto 11:43 Temat postu: |
|
|
No dobra.
Podczas kazdej wizyty w Polsce kupuje zapas zuru (rotznych firm i o roznej nazwie) - Preferuje te wieksze paczki 1/2 czy 3/4 litra bo i tak do gara idzie.
Nastawiam gar z woda - ca. polowe. Obieram ziemniaki -sporo tego idzie, sole oczywiscie. Woda dochodzi do wrzenia daje garsc majeraniu - lubie duzo, ale przegionc nie mozna. Obieram cebule - kilka i wystarczy pociac polowki cebuliw paski bo i tak sie rozejdzie podczas gotowania. Nastepnie wrzucam 2 krakowskie (kupuje w minimalu jakby co) pokrojone w plasterki - jak za malo (bo sa wlasnei wyzeracze kielbasnie u mnie) dorzucam 3. Doprawiam sola , pieprzem.
Teraz zurek z paczki . Rozbeltuje w sloiku (sa specjalne ale moga byc zwykle male sloiki tzw "wecki" - nie wiem czy toznata - u mnie tak sie mowi) pol wody zimenj i paczka rein. Zakrecam i dawaj, shake'robie - wtedy nie ma grodek.
Po "zabeltaniu" dolewam do gara. Doprawiam majeranem i resztom ewentualnie.
Na malym ogniu daje sie zupce przejsc.
Polecam z pieczywem lub bez (zalezy od ilosci ziemniakow)
Smakuje jak cholera i nie czuc ze z proszku.
Jak narazie wszystkim smakowalo (rodzinie i znajomym) - starczalo na krotko.
Na probe proponuje jedna paczke na mniejszy garnek.
Smacznego, hehe
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DOMINICZEK
Gigauser
Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: 12 Wrz 2006, Wto 23:11 Temat postu: |
|
|
A te krakowskie to tak trzy sztuki po pol kilo? Brzmii niezle, serio! Zapisze sobie! No tutaj jest zapisane - moze podobnie trwalo...
A moze zamiast ususowa tak na kawusie nachylac, zaprosilbys mnie na taki zurek z ta krakowska? Zreszta kobiety tez sie przeciez pozmienialy - w miedzyczasie cenia sobie nawet facetow z kulinarnymi talentami
...no i nadal nie wiem, co z tymi moimi Amino poczac
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ochlupek
Gość
|
Wysłany: 15 Wrz 2006, Pią 0:09 Temat postu: |
|
|
csy kots umia gtowac biogs aj sei uzce gtowc ael nei mo rctepy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DOMINICZEK
Gigauser
Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: 15 Wrz 2006, Pią 7:08 Temat postu: |
|
|
Ochlupku, jesli zony szukasz, bierz mnie, nie zastanawiaj sie! Bigos ugotuje, zurku wedlug recepry Day-a, a i tego Twojego dziwnego dialektu, ktorego nikt (no poza Vincentia moze) nie rozumie, pozbylbys sie szybciej niz myslisz!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Titania
Megauser
Dołączył: 11 Wrz 2006
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: 15 Wrz 2006, Pią 10:01 Temat postu: |
|
|
ochlupek zobacz sobie w google co pisze jak sie szuka o bigosie, ja tak zawsze robie i znajduje.
ale kto przetlumaczy ci to na twoj jezyk?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iwcia_NRW( Iwona )
Gość
|
Wysłany: 15 Wrz 2006, Pią 12:34 Temat postu: |
|
|
Titania ,ja mysle ,ze ochlapusek jakby po slasku zagina ale mu sie palce slizgaja po klawiaturce:)Badzmy wyrozumiale Titka/oczko Ja tam ochlapusa rozumiem very good:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|